Poruka iz dvorca umjetnika

poruka-iz-dvorca-umjetnika

Dvorac Oršić i međunarodni Park skulptura Jakovlje desetljećima su mjesto ushićenog stvaranja i radosnih događaja koje pokreću kreativnost, maštovitost i nekonvencionalne stvaralačke ideje.

Prenosili smo znanja studentima, isprepleli smo kreativne vrtove, povijesne i recepte poznatih umjetnika, svirali smo klasiku, punk i prevodili Nick Cavea na kajkavski, vratili školu u dvorac, doveli cirkus u land art, međunarodne umjetnike, glumce, akrobate i glazbenike. Trudili smo se stvoriti temelje platforme za suradnju raznorodne zajednice kreativaca i umjetnika – onih koji stvaraju djela i onih koji djelima mogu osigurati dugovječnost u okrilju nacionalne i internacionalne kulturne scene.

Izlazimo iz Dvorca umjetnika, kako će se naš dvorac “na zemlji od oblaka”, okružen Parkom skulptura, ubuduće zvati i proglašavamo ga našom novom kreativnom scenom.

Želja nam je da Dvorac umjetnika nastavi živjeti za vrijeme obnove intenzivnije nego do sada, baš kao da je obnovljen. Pretvaramo skele u slikarsko i projekcijsko platno, Dvorac u glinu koju ćemo oblikovati i preoblikovati tisuće puta dok on traži svoje novo lice dovršenosti. Želimo zaslužiti vašu pažnju, biti domaćini vašim dolascima, priređivati vam zabavne, oduševljavajuće i nadahnjujuće događaje i kvalitetnim i inovativnim programima opravdati vaš interes.

Nakon konstrukcijske obnove želimo prikupiti sredstva za cjelovitu obnovu i povratak u Dvorac u koji ste svi dobrodošli. Ojačati ga protupotresno, osnažiti njegovo staro tijelo, sagraditi i raskriliti srušeno krilo i vratiti mu ljepotu mladosti i stvaranja. Jednom kada bude u potpunosti obnovljen, Dvorac umjetnika postat će čvorište umjetnosti, mjesto susreta kultura, umjetničkog izričaja i običaja.

Da bismo ovo ostvarili, svi ste pozvani i dobrodošli sudjelovati – kao izvođači i publika.

Kontakt za medije:

Marinko Brkić-Tot, 099 1963 405

KONTAKT ZA PROTOKOL

Koordinatorica : Ana Mičić 098 903 0315

Organizator ispred HDLU, Citadela Invicta d.o.o.