Slavlje Dvorca umjetnika i piknik u Parku skulptura

slavlje-dvorca-umjetnika-i-piknik-u-parku-skulptura

Pozivamo Vas u Dvorac umjetnika Oršić – Jakovlje na poslijepodnevni piknik u okolnom Parku skulptura u subotu, 1. srpnja od 14 do 19 sati.

Preuzmite upute za dolazak ovdje.

Facebook događaj pronađite ovdje! 

Osim uživanja u hladovini skulptura i stabala, moći ćete prisustvovati jedinstvenim vođenim turama kroz Dvorac, koji u završnoj fazi konstrukcijske obnove otvara svoja vrata svima zainteresiranima kako bi se predstavio napredak u obnovi, ali i pokazao daljnji plan obnove te njegov konačni izgled.

Tijekom besplatnih vođenih tura imat ćete priliku istražiti svaki kutak jedinstvenog Dvorca i saznati detalje o njegovoj povijesti i budućoj namjeni. Samostalnom ili vođenom šetnjom okolnim Parkom skulptura moći ćete istražiti suvremene skulpture renomiranih autora, ali i čuti više o samom nastanku istih. Svaka ima svoju priču i značenje, a zajedno stvaraju jedinstvenu galeriju na otvorenom, koja je dostupna javnosti već 30 godina, potpuno besplatno.

Ako želite predahnuti, možete se smjestiti na prostirci, pripremiti piknik i uživati u osvježavajućim pićima koje ćemo posluživati za vrijeme trajanja događaja. Tijekom cijelog popodneva bit će organizirane umjetničke radionice, gdje možete istražiti i izraziti svoju kreativnost te sudjelovati u raznim aktivnostima.

“ZaJedno za Dvorac umjetnosti”

Ovaj je događaj organiziran povodom završetka prve faze konstruktivne obnove, u sklopu donacijske kampanje “ZaJedno za Dvorac umjetnosti”, u suradnji s Park festivalom Jakovlje.

Svi će zainteresirani moći vidjeti napredak i saznati više o projektu cjelovite obnove koji obuhvaća prostore gdje će umjetnici stvarati, galerije, prezentacijski multimedijski postav, dvorane, rezidencijalne prostore i još mnogo toga. Jednom kada bude obnovljen, Dvorac umjetnika postat će čvorište umjetnosti, mjesto susreta kultura, umjetničkog izričaja i običaja.

Stoga dođite do Dvorca umjetnika na piknik u Parku skulptura da zajedno proslavimo završetak prve etape njegova potpunog preobražaja. Svi ste dobrodošli da postanete dio ovog posebnog događaja i pridonesete stvaranju prekrasnog umjetničkog središta u Hrvatskoj.Vaša podrška i sudjelovanje pomoći će u održavanju programa i daljnjem razvoju Dvorca.

Vidimo se tamo!

Donirajte za Dvorac umjetnka Oršić – Jakovlje!

Podržite nas u očuvanju i unaprjeđenju jedinstvenog i jedinog Dvorca umjetnika u Hrvatskoj. Podatke o obnovi, kampanji i načinu trošenja donacija možete pogledati ovdje. Svaka vaša pomoć je cijenjena i dobrodošla. Saznajte kako izvršiti online donaciju prateći ovu poveznicu. Zahvaljujemo! 

Kontakt za medije:

Marinko Brkić-Tot, 099 1963 405

KONTAKT ZA PROTOKOL

Koordinatorica : Ana Mičić 098 903 0315

Organizator ispred HDLU, Citadela Invicta d.o.o.